Douchestoel | BackUp

Gepubliceerd: 3 jaar geleden (2020-07-29)

Backup in hoogte verstelbare aluminium douchestoel
De Backup – in hoogte instelbare compacte lichte stapelbare aluminium douchestoel met vaste armleuningen en gepoedercoat frame. Leverbaar met vast frame of als bouwpakket.

Hoogte instelbaar
De zithoogte kan met behulp van de veerklemmen in 8 stappen van 2,5 cm ingesteld worden van 44 to 64 cm. Dit maakt de Backup douchestoel eveneens geschikt voor lange personen.

Uitvoering
De structuur van het oppervlak van de afneembare polyurethaan zitting voorkomt uitglijden en bevordert het wegstromen van water met zeepresten.
De polyurethaan delen zijn hol van binnen. Door even de warme douche op het materiaal te houden warmen deze onmiddellijk op tot een aangename temperatuur aan de huid.
Een van de poten is met een fijn-afstelling uitgevoerd om de stoel overal stabiel te kunnen neerzetten.
De met gummidoppen uitgevoerde voetjes verhinderen het glijden van de stoel mocht de douchevloer glad zijn.

Rugleuning voor meer comfort
De douchestoel kan met en zonder rug gebruikt worden. De demontabele en in diepte verstelbare rug wordt in de doos meegeleverd.
De rugleuning is in twee verschillende standen in te stellen met een zitdiepteverschil van 1 cm en is zodanig ontworpen dat de onderrug ondersteund wordt waarbij het bovenlichaam veel vrijheid heeft om te bewegen.

Duurzaam en sterk
De Backup douchestoel voldoet aan de eisen van de EU Richtlijn 93/42 voor medische producten. De stoel is getest en toegelaten voor gebruikers met een gewicht tot 150 kg.